Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

Топ листа за 13.08.2022.год.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине

Teniserka Tea Kovačević najbolji sportista Gradiške u 2020. godini

Tea Kovačević, član teniskog kluba „Braća Kovačević“ proglašena je večeras za najboljeg sportistu Gradiške u 2020. godini.

Kovačevićeva je prošle godine proglašena najperspektivnijom mladom sportiskinjom grada Gradiška a ove godine osvojila je prestižne turnire u Francuskoj i Španiji kada je oduševila evropske stručnjake pošto je bila u dvije starosne kategorije do 10 i 11 godina što do sada nije  pošlo za rukom ni jednom takmičaru.

Tea nije krila sreću što je proglašena sportistom godine grada Gradiška.

„Zahvaljujem se Gradu i gradonačelniku koji mi uvjek pomaže kad mi je potrebno. Ne mogu da vjerujem da sam dobila nagradu. Naporno treniram devet godina, a moj uzor je Novak Đoković i potrudiću se da budem kao i on prvi reket svijeta“ rekla je Tea.

Kadetska ekipa fudbalskog kluba Kozara pod stručnim vođstvom Saše Krupljanina proglašena je za najbolju ekipu grada Gradiška za 2020. godinu. Nagradu je u ime ekipe primio Aleksa Raca koji je rekao da smatra da je ekipa to zaslužila s obzirom na ostvarene rezultate.

Gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić rekao je da su sportisti uprkos pandemiji virusa korona postigli izuzetne rezultate kako na porostoru Republike Srpske tako i na svjetskom nivou.

„Zahvaljujem se sportistima jer su pronosili ime grada Gradiške čitavim svijetom. Mi nećemo žaliti sredstva da ulažemo u mlade sportiste i sportske kolektive. Jedan od dokaza je otvaranje Arene Gradiška u kojoj će, nadamo se, iznići još veći broj mladih sportista koji će ostvarivati dobre rezultate i na svjetskom nivou“, rekao je Adžić.

Drugoplasirani sportista Gradiške u 2020. godini, po izboru stručnog žirija kojim je predsjedavo proslavljeni fudbaler i trener Borče Sredojević je Saša Kovačević, golman rukometnog kluba „Kozara“.

Trećeplasirani sportista u 2020. godini je Đorđe Mandić, kuglaš „Kozare“.

Najbolji sportista u konkurenciji lica sa invaliditetom je karatistkinja Jovana Lipovac član kluba borilačkih vještina „Niten“ koja je rekla da joj ovo priznanje mnogo znači. Ona je istakla da i dalje planira napredovati i ostavriti više ciljeve.

Najprspektivniji sportisti grada Gradiška za 2020. godinu su Slađana Kovljen, član džudo kluba „Kozara“ i Andrej Subotić, kapiten pionirske ekipe fudbalskog kluba „Kozara“.

Najbolji sportski trener je Marko Kovačević iz teniskog kluba „Braća Kovačević“. Za najboljeg sportskog radnika grada Gradiška za 2020.godinu proglašen je Miloš Dojčinović, predsjednik Fudbalskog kluba „Sloboda“ iz Donjih Podgradaca.

Završna svečanost dodjele priznanja u okviru 28. izbora najboljih sportista Gradiške održana je u Kulturnom centru, uz pridržavanje svi propisdanih epidemioloških mjera.

Share With:
Open

close button