Tehnička škola Gradiška ispratila 134 maturanta

Tehnička škola Gradiška ispratila je večeras novu generaciju maturanata koja broji 134 učenika.

Pedagog u Tehničkoj školi, Daliborka Lakobrija rekla je da su ispratili maturante zanimanja mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, tehničar mehatronike, računarstva i tehničar za obradu drveta, automehaničar, varioc, bravar i limar.

„Učenici su tokom školovanja postigli zapažene rezultate u formalnom dijelu obrazovanja. Učenik generacije, tehničar računarstva Nebojša Racanović, je postigao odličan uspjeh i primjerno vladanje u svim godinama školovanja, dok je mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje Srđan Bajcer osvojio prvo mjesto na Republičkom takmičenju iz kompjuterskog konstruisanja“, naglasila je Lakobrija i dodala da je deset učenika ove generacije koji su u svim godinama školovanja postigli odličan uspjeh i primjerno vladanje zbog čega su posebno pohvaljeni.

Ona je rekla da su ovogodišnji maturanti i u vannastavnim aktivnostima ostvarili zapažene rezultate.

„Ekipa košarkaša je osvojila prvo mjesto na Regionalnom takmičenju, a učenik Dejan Simetić je proglašen za najboljeg igrača“, istakla je Lakobrija i dodala da su maturanti bili odlični prijatelji, vršnjaci za uzor, vrijedni i kreativni.

Svima koji će nastaviti školovanje Lakobrija je poželjela da upišu željene fakultete, a onima koji će nakon srednje škole pokazati majstorsko znanje i vještine poželjela je da budu prepoznati i cijenjeni u svijetu preduzetništva.

Učenik generacije, Nebojša Racanović, rekao je da ga je oduvijek zanimala elektrotehnika i računari, da se moralo učiti, ali da nije bilo preteško i da se na kraju isplatilo. Planira upisati Elektrotehnički fakultet u Beogradu.

Tatjana Majkić završila je četvrti razred tehničara mehatronike odličnim uspjehom. Ona je navela da će srednju školu pamtiti po društvu, druženju, profesorima i putovanjima. Planira da upiše Mašinski fakultet.

Svečana prozivka maturanata Tehničke škole održana je ispred Kulturnog centra Gradiška nakon čega su maturanti prošetali Vidovdanskom ulicom do restorana Tina gdje je organizovana maturska zabava.

Share With: