Техничку школу Градишка завршила 172 матуранта (ФОТО)

Тeхничка школа Градишка испратила је 172 матуранта, техничаре ЦНЦ технологија, мехатронике, информационих технoлогија, електроенергетике и техничаре за обраду дрвета, те аутомеханичаре, обрађиваче метала резањем, инсталатере, браваре-завариваче и столаре.

Директор школе Владо Томић истакао је, током свечане прозивке матураната на љетној позорници градишког Културног центра, да је и ова генерација постизала запажене резултате у настави и на текмичењима.

„Међу матурантима је 24 ученика коју су све године завршили одличним успјехом и са примјереним владањем, а међу њима је и девет вуковаца. Добили су добру основу за даље школовање, а већина оних који неће уписивати факултете су кроз дуални систем образовања и праксу код градишких привредника сигурно већ сада обезбједили запослење“, истакао је Томић.

За ученика генерације проглашен је Санди Чолпа, који је истакао да му ово признање много значи јер је доказ да се труд, рад и успјех цијене, те, као и његове колеге, нагласио да ће му средњошколски дани остати у лијепом сјећању.

За постигнуте резултате на такмичењима признање је добио техничар мехатронике Канан Махмутагић, који недавно са својом апликацијом „Дигитални фармер“ освоји прво мјесто на М.тел-овом такмичењу.

Махмутагић је ове године добио и признање поводом Дана града Градишка -24. априла, за допринос развоју информационих технологија.

За наредну школску годину Техничка школа Градишка планира упис 168 ученика у седам одјељења, а другу годину заредом као експеримантална школа у Републици Српској уписиваће техничаре роботике и ЦНЦ оператере.

М.Малешевић

Share With: