Top lista

Top lista za 24.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Svečano otvoreni novoasfaltirani put i sportski teren u Cerovljanima

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić otvorio je danas u mjesnoj zajednici Cerovljani novoizgrađeni put i teren za mali fudbal.

Ađžić je naveo da je za asfaltiranje 400 metara puta u zaseoku Aginci u Cerovljanima Gradska uprava izdvojila 40.000 KM, te da je pomogla i izgradnju sportkog terena za djecu i omladinu u ovom selu.

“Mještani su dugo čekali na asfaltiranje puta u svom zaseoku i to smo uradili u okviru naše politike ruralnog razvoja. Cilj nam je da obezbjedimo infrastrukturne uslove da ljudi ostaju da žive u svojim selima, a da imaju dobru putnu komunikaciju i mogu brzo da stignu do Gradiške i Banjaluke”, istakao je Adžić.

Mještanin zaseoka Aginci u Cerovljanima Momir Berić rekao je da su dobar put i voda osnovni civilizacijki uslovi da mladi ostanu da žive na selu, koje je udaljeno samo 10 kilometara od Gradiške i uz autoput prema Banjaluci.

On je naveo da je makadamski put bio loš i da su asfaltiranjem puta značajno poboljšani ulovi u ovom zaseoku.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Cerovljani Novo Milanović naveo je da su mještani prije dva mjeseca počeli da uređuju sportsko igralište, poravnali teren, odradili i betonirali prostor koji je kasnije natkriven i služi za druženja.

“Doveli smo gradonačelnika Adžića koji je vidio šta radimo i obećao da će asfaltirati teren za mali fudbal, što je i urađeno i predajemo ga našoj omladini na korištenje”, rekao je Milanović.

On je naveo da da je izgradnja sportskog terena, ograde i natktivenog objekta za druženje koštala oko 80.000 KM, od kojih je 43.000 KM za asfaltiranje terena izdvojeno iz gradskog budžeta, a ostatak su finansirali Tapetarija “Matić” i mještani.

Milanović je podsjetio da su na mjestu današnjeg sportskog terena u zaseoku Unčice nekada bili škola i društveni dom i centar sela, koji su porušeni u zemljotresu 1969. godine, zbog čega su mještani odlučili da tu zemlju koja je u vlasništvu grada urede, te da planiraju izgradnju i društvenog doma.

Share With: