Све бољи услови у друштвеним домовима (ВИДЕО)

Друга фаза пројекта“ Улога мјесних заједница у БиХ“, током које су санирани друштвени домови у више градишких мјесних заједница и набављена одређена опрема,  приводи се крају. Пројекат је започет 2020. године, а Град Градишка реализује га у сарадњи са организацијом UNDP.

Божана Глувић, начелник Одјељења за општу управу Градишка, гостујући у јутарњем програму РТВГ-а , навела је да су током 2022. године одређени приоритети по мјесним заједницама и проведене тендерске процедуре, док су радови започели ове године.

Глувићева је истакла да су у оквиру друге фазе поменутог пројекта санирани друштвени домови у Турјаку, Ламинцима Брезицима и Романовцима, саниран кров на просторијама фудбалског клуба у Жеравици, изграђено игралиште на Сењаку, набављене столице за потребе друштвеног дома у Сеферовцима, адаптирана свлачионица и спортска опрема за Фудбалски клуб „Младост“, адаптиране просторије Фудбалског клуба „Романовци“. Осим наведеног набављен је и репроматеријал за потребе дјечијих радионица као и клима уређај и лаптоп у Друштвеном центру у Чатрњи. Такође, одржана је и обука везана за рад на рачунару за десет представника савјета мјесних заједница.

Вриједност друге фазе пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ износи 300 000 КМ, од чега је учешће Града Градишка 200 000КМ.

С.В.

 

Share With: