Сутра топлије, од уторка захлађење са снијегом

У Републици Српској  сутра ће преовладавати топлије вријеме, увече ће у појединим крајевима падати киша, а захлађење са снијегом очекује се од уторка, 21. новембра.

Ујутру ће бити умјерено облачно, у вишим предјелима на истоку очекује се слаб мраз, а око ријека и по котлинама понегдје магла.

Током дана биће топлије уз постепено наоблачење од југа и запада. Више сунчаних периода очекује се на истоку. Увече ће на сјеверозападу почети да пада киша, а у ноћи ће падавине јачати и постепено захватити западне и јужне предјеле, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода

Дуваће слаб и промјенљив вјетар у првом дијелу дана, а затим слаб до умјерен југозападни.

Јутарња температура ваздуха од један до седам, у вишим предјелима од минус три, а максимална дневна од 11 до 17, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

Метеоролози за уторак, 21. новембра, најављују захлађење уз јачу кишу и пад температуре, а пролазно ће дувати и јак сјеверни вјетар.

Снијег ће прво почети да пада у брдско-планинским предјелима, уз формирање и пораст сњежног покривача. На истоку ће поподне и крајем дана киша прећи у сусњежицу понегдје и у нижим предјелима.

Максимална температура ваздуха од шест до 10, на југу до 15, а увече због захлађења температура ће бити од три до девет, у вишим предјелима од минус један степен.

Хладније са кишом биће у сриједу, 22. новембра, а у брдско-планинским предјелима снијег ће и даље падати па се очекује пораст сњежног покривача.

Током дана уз пад температуре, мјестимично ће киша прећи у сусњежицу и снијег и у нижим крајевима, а до краја дана падавине би могле престати. Увече ће бити све хладније.

Јутарња температура ваздуха од један до пет, на југу до девет степени, а у вишим предјелима од минус три, а највиша дневна од три до осам, на југу до 11, а у вишим предјелима од минус један.

Хладно и суво биће у четвртак, 23. новембра, снијег ће провејавати само понегдје на истоку, а на југу ће повремено падати слаба киша.

Јутарња температура ваздуха од минус два до два, на југу до седам, а у вишим предјелима од минус пет, а највиша дневна од два до шест, на југу до 12, а у вишим предјелима од минус два степена Целзијусова.

Share With: