Сутра почиње Програм припреме дјеце пред полазак у школу (ВИДЕО)

У Републици Српској сутра 1. марта почеће реализација Програма припреме дјеце пред полазак у школу. У овај програм у Јавној предшколској установи „Лепа Радић“ Градишка биће укључено 67 дјеце.

Програм ће се бити организован у три објекта градишког вртића.  Координатор за васпитно-образовни рад ЈПУ „Лепа Радић“ Драгана Граховац каже да је у објекту Ципелићи пријављено 22 дјеце, у Пчелицама 15, а у објекту Лептирић у Новој Тополи 30 дјеце. Истакла је да је програм веома важан за дјецу, за развој говора, комуникације и писмености , физичког и емоцоналног развоја. Дјеца ће сваки радни дан боравити у вртићу по три сата те ће са њима радити васпитач.

Програм који се у градишком вртићу проводи од 2002. године је намијењен дјеци која нису похађали ниједан облик предшколске установе.

Осим у градишком вртићу „Програм припреме дјеце пред полазак у школу“ проводи се и у основним школама  „Козарска дјеца“ Крушкик, „Свети Сава „ Дубраве“, „Младен Стојановић“ Горњи Подградци и „Вук Стефановић Краџић“ Турјак.

Н.М.

Share With: