Top lista

Top lista za 23.01.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Sutra konstitutivna i prva redovna sjednica Skupštine grada Gradiška

Konstitutivna i prva redovna sjednica Skupštine grada Gradiška biće održana sutra, 29. decembra sa početkom od 9 časova u velikoj sali Kulturnog centra Gradiška.

Na dnevnom redu je 49 tačaka, među kojima izvještaj Centralne izborne komisije BiH o ovjeri mandata odbornicima u Skupštini grada Gradiška, izabranim na lokalnim izborima ove godine, davanje svečane izjave.

Na sjednici će biti izabrana komisija za izbor i imenovanja, predsjednik i potpredsjednik i v.d.sekretara Skupštine grada Gradiška, kao i zamjenik gradonačelnika grada Gradiška. Na dnevnom redu su i razrješenja načelnika odjeljenja i službe Gradske uprave i imenovanja vršilaca dužnosti istih.

Pred odbornicima će se naći Prijedlog programa rada Skupštine grada za narednu godinu, Prijedlog budžeta za 2021.godinu, Prijedlog Godišneg plana implementacije Strategije razvoja grada Gradiška za period 2019-2027.godina za 2021.godinu, kao i Prijedlog Plana kapitalnih investicija grada Gradiška za period 2019-2023.godina za 2021.godinu.

Na dnevnom redu su i Nacrti Plana utroška sredstava ostvarenih od naknade po osnovu korištenja šuma i šumskog zemljišta na prostoru grada, Programa korišćenja sredstva ostvarenih od koncesione naknade, Programa korišćenja sredstava po osnovu naknada ostvarenih od poljoprivrednog zemljišta za 2021.godinu, kao i Nacrti Programa podrške poljoprivredi i preduzetništvu za 2021.godinu, Nacrti Programa zajedničke komunalne potrošnje, uređenja građevinskog zemljišta, tekućeg održavanja i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva i tekućeg održavanja  i rekonstrukcije hidromeliracionog sitema za 2021.godinu.

Tu su i Nacrti Programa socijalne zaštite, boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih žrtava rata za 2021.godinu kao i Nacrt Programa finansiranja sporta na području grada Gradiška za 2021.godinu.

Na prvoj redovnoj sjednici Skupštine grada Gradiška biće razmtrani Prijedlozi Programa razvoja Civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja, zaštite od požara za narednu godinu, kao i Plan rada JP“Radio Gradiška“ za 2021.godinu i programi rada i finansijski planovi gradskih javnih ustanova iz oblasti kulture, zdravstva i socijalne zaštite za 2021.godinu, Program rada i finansijski plan“Razvojne agencije Gradiška –RAGA“za narednu godinu i Finansijski plan JPU“Lepa Radić“ za 2021. godinu. Na dnevnom redu je više nformacija i prijedloga odluka, razrješenja i imenovanja i odbornička pitanja.

Radio Gradiška će direktno prenositi sjednicu Skupštine grada Gradiška.

Share With: