Top lista

Top lista za 11.07.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Šulić za N1: Imenovanje Tegeltije dobar korak za BiH na evropskom putu

Poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Narodnoj skupštini Republike Srpske Denis Šulić izjavio je, tokom  gostovanja u emisiji Novi dani televizije N1, da je imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savajeta ministara BiH dobar korak za sve nas koje želimo da BiH ide evropskim putem.

Šulić je reako da je da Tegeltija dolazi sa entitetskog nivoa, da je sarađivao sa Savjetom ministara i vidio manjkavosti u koordinaciji entitetskih i kantonalnih vlada, te da je siguran da će poboljšati saradnju sa ministrima, kako entiteta tako i kantona.

“Mi u SNSD-u se nadamo da će do kraja ove godine biti završen proces formiranja vlasti. Mandatar ima 35 dana za formiranje svoga tima, nadam se da će taj vremenski period biti i prije 35 dana završen i da ćemo dobiti Savjet ministara i usvojiti budžet”, dodao je Šilić.

Komentarišući i pitanje ulaska BiH u NATO, Šilić je istakao da oko toga nema konsenzusa u BiH.

„Smatram da ako želimo da napredujemo da nam je potreban konsenzus. Ne smijemo donositi odluke ‘preko koljena’. Nas obavezuje deklaracija u Narodnoj skupštini o vojnoj neutralnosti. Želio bih da upozorim građane Federacije BiH da članstvo u NATO donosi još veća izdvajanja u budžetu za odbranu. NATO savez se nalazi u velikoj krizi koju je pokrenuo američki predsjednik a slijedio ga je i francuski koji je rekao da je NATO izgubio svoj smisao. Morate razumjeti poziciju Republike Srpske da smo zagledani u Srbiju i da ne želimo da stavljamo bilo kakvu vojnu granicu na Drini”, poručio je Šulić te dodao:

“Mi ne želimo da BiH bude članica NATO pakta. Smatramo da je to za BiH najbolje. Defintivno pratimo stav Srbije po pitanju vojne neutralnosti i to nikada nismo krili. Mi smo za saradnju sa NATO savezom u svim tačkama u kojima sarađuje Srbija. Opet ponavljam – postoje stvari oko kojih se ne možemo složiti, a to je članstvo u NATO savez”.

Na pitanje da li će biti novi potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Šulić je kazao: “Sama činjenica da neko kao ja, kao mlada osoba, dobija mogućnost da bude potpredsjednik Narodne skupštine, čini mi čast. Tu postoje određene formalne procedure i ne bih želio da ulazim u to da ne bi narušio autoritet koji Narodna skupština ima kao sama institucija. Moj rad je prepoznat u mojoj izbornoj jedinici. Mogu zastupati interese i svih mladih”

Share With: