Top lista

Top lista za 31.07.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Šulić: Uskladiti cijene putarina na dionicima autoputeva u Srpskoj

Na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, potpredsjednik Skupštine Denis Šulić uputio je pitanje ministru sabraćaja i veza Srpske, Nedeljku Ćoriću u vezi sa načinom određivanja cijene putarine na autoputevima u Srpskoj.

Šulić je pojasnio da je cijena putarine na dionici Laktaši – Gradiška, čija je dužina 25,1 kilometar 4 KM , putarina na dionici Jakupovci-Gradiška, ukupne dužine 25,8 kilometara iznosi 3,5 KM, na dionici Gradiška-Drugovići, čija je dužina 34 kilometra je 5 KM, koliko iznosi i na dionici Drugovići-Kladari iako je dužina ove dionice 61 kilometar.

Odgovarajući na pitanje, ministar Ćorić je rekao da se cijena putarine utvrđuje po dužnom metru puta. „Došlo je možda do nesporazuma jer se putarina obračunava na ukupnu izgrađenu dionicu autoputa, a vi ste pravili analize na osnovu razdaljine između naplatnih kućica“, istakao je Ćorić i naglasio da će biti urađene provjere kako bi se utvrdilo da li su te cijene urađene po dužnom metru i da li su zaokružene na cifre predviđene pravilnikom.

Šulić je i ranije više puta ukazivao na visoku cijenu putarine, posebno na dionici Gradiška-Banja Luka, a danas je od ministra Ćorića zatražio i da izvrši dodatni pritisak na javna preduzeća zadužena za uređenje pristupnog puta iz Gradiške prema Čatrnji koji vodi prema Autoputu Gradiška-Banja Luka, jer trenutno nije u adekvatnom stanju.

S.Vidović

Share With: