Шулић у Кини: Српска примјер позитивног амбијента за развој инвестиција

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је данас у Шангају да је Република Српска земља могућности и примјер позитивног амбијента за развој инвестиција и привлачење страних инвеститора у свим секторима привреде, како производних, тако и услужних дјелатности.

Шулић је у панел дискусији на Форуму за развој и сарадњу Кине и Европе у склопу Шестог међународног сајма за увоз и извоз у Шангају посебан акценат ставио на повољан географски положај, законодавни оквир који регулише статус страних инвеститора, те повољну пореску политику и цијену електричне енегрије као неке од фактора који Српску сврставају на мапу пожељних дестинација за инвестиције, саопштено је из ресорног министарства.

-Свакако, уз наведене факторе, кључну улогу у привлачењу страних инвеститора игра и отвореност званичне политике Републике Српске и њених институција, прије свега предсједника Републике Српске Милорада Додика, који његује добре односе са Кином и Русијом, али и свим другим земљама спремним на партнерски однос и сарадњу са Српском – истакао је Шулић.

Кинески међународни сајам за увоз и извоз, у организацији Владе Кине и Кинеског међународног увозно-извозног бироа, одржава се у Шангају од 5. до 10. новембра, а на њему учествује више од 500 кинеских званичника и привредника.

Делегација званичника Републике Српске борави у вишедневној посјети у Народној Републици Кини, гдје ће бити одржани састанци са представницима кинеских компанија из области медицине и биомедицине, те менаџмента отпадних вода, а планиране су и посјете финансијским и трговинским центрима гдје ће бити представљено пословање и могућност инвестирања у Републику Српску.

Share With: