Top lista

Top lista za 06.06.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Šulić nastavlja borbu za sniženje i usklađivanje cijena putarine

Pisanje medija o previsokim cijenama putarine na autoputevima u Republici Srpskoj i ukazivanje na brojne nelogičnosti, kao i apeli narodnih poslanika da se preispita način naplate nisu naišli na razumijevanje u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske.

Neđo Trninić, resorni ministar, izjavio je da ne planira korigovati visinu putarine, jer se, tvrdi, „na cijenu niko nije žalio“.

“Od početka naplate putarine u Republici Srpskoj do danas, u Ministarstvo saobraćaja i veza nije stigla ni jedna pritužba u vezi visine naplate putarine, niti inicijativa za smanjene ovih naknada”, navodi se u odgovoru ministra Trninića na pitanje Denisa Šulića, poslanika u Narodnoj skupštini.

Podsjećamo, Šulić  je na sjednici održanoj krajem novembra pitao resornog ministra da li će se uraditi išta po pitanju visokih cijena i nelogičnosti koje su se pojavile kada je uveden zatvoreni sistem naplate putarina.

On je tada rekao kako zbog viših cijena vozači izbjegavaju autoput Banjaluka-Gradiška i idu na magistralni put.

“Pojavila su se značajna povećanja cijene putarina, ali i određene nelogičnosti. Putarina na relaciji Gradiška-Banjaluka je povećana sa 2,5 na 3,5 KM a ono što je najnelogičnije je da ako uđete u Gradišci a izađete u Laktašima, plaćate četiri marke”, kazao je tada Šulić.

Šulić kaže da su cijene putarina na autoputu nelogične i na nekim dionicama previsoke, te da je zbog toga postavio pitanje ministarstvu saobraćaja i veza o mogućem sniženju i korekciji cijena.

“Iznenadio me odgovor ministarstva u kojem se navodi da ‘nisu imali pritužbe na cijene putarina, što pokazuje da su one prihvatljive za korisnike autoputa’. Ne znam sa kim komuniciraju ljudi u ministarstvu, ali mi iz Srpca, Laktaša i Gradiške, koji svakodnevno koristimo autoput, imamo pritužbe. Nelogično je da se autoput od Gradiške do Laktaša plaća četiri marke, a od Gradiške do Jakupovaca 3,5 marke, ili da isto košta putarina za dionicu Gradiška – Drugovići, kao i za dionicu Drugovići – Doboj, iako je druga duža za skoro 20 kilometara.”

Sve ovo nije samo nelogično, dodaje Šulić, već i preskupo, zbog čega je pokuašo da utiče na ministarstvo i otišao korak dalje. Na društvenim mrežama i portalima osvanuo je video snimak koji je mladi narodni poslanik objavio kao dokaz nelogičnosti cijena putarine. Video možete pogledati na linku:

https://www.facebook.com/sulic.denis/videos/1000023373687844/

Share With: