Top lista

Top lista za 31.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Šulić: Mladi donose nove ideje

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da je veoma značajan podmladak političkih partija jer se dolaskom mladih dobijaju nove ideje koje će pomoći da budu kreirane bolje politike i ambijent za sve građane.
Šulić je dodao da mladi donose nove stvari koje treba sprovoditi od lokalne zajednice do republičkih i institucija na nivou državne zajednice.

“To znači da su nam potrebni mladi ljudi. Danas, u Narodnoj skupštini i Parlamentu Federacije BiH imamo mnogo mladih poslanika, a, siguran sam, da je takva situacija i u parlamentima kantona u FBiH”, rekao je Šulić novinarima u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Banjaluci, gdje su boravili mladi iz 11 političkih stranaka koji prolaze program obuke za mlade političare, koji sprovodi Institut za razvoj mladih KULT.

Šulić je naglasio da je SNSD kandidovao na svim listama minimalno 30 odsto mladih, te da je siguran da će to pratiti i druge političke partije i da će u skupštinama opština i gradova biti veliki broj mladih koji će dati dodatni impuls razvoju lokalnih zajednica.

Prema njegovim riječima, mladi u BiH mogu da lakše nađu zajednički jezik i spremni su za dijalog, možda više nego starije kolege. On smatra da su političke akademije koje se organizuju širom BiH dobre, te je dodao da mladi, osim formalnog obrazovanja imaju više onog neformalnog, koje će pomoći da se kreiraju bolje politike i bolji ambijent za sve građane.

Share With: