“Сцене из брачног живота” у Градском позоришту Градишка

Позоришна сезона Градског позоришта Градишка биће обогаћена бројним новим представама, а директор ове установе Златан Видовић најавио је за  12. април премијеру “Сцене из брачног живота” оскаровца Ингмара Бергмана.

У овој представи глуме Златан Видовић и Тамара Крцуновић, а прича осликава портрет љубави и психолошког “ратовања“ брачних партнера.

Након ове премијере градишка публика имаће прилику уживати у представама бројних театара.

„Крајем маја планирамо организовати фестивал „Љубица“ гдје ћемо имати премијеру „Миропомазан“ по тексту Зорана Тодоровића, а у режији Слободана Перишића. Ријеч је о награђеном тексту на овогодишњем конкурсу „Реци наглас“. На овом фестивалу планирамо окупити све професионалне позоришне куће из Републике Српске, а селектор је првак драме Народног позоришта Републике Српске, Жељко Стјепановић“, рекао је Видовић.

Градишку публику у септембру очекује још једна премијера, представа по тексту „Какав народ, таква држава“ Жељка Стјепановића, а са радом би требао почети  и „Омладински студио“. За крај године у плану су дјечије представе.

Према ријечима Видовића бројни су задаци пред  Градским позориштем Градишка које ће ове године учинити велики искорак јер ће се са домаћим текстовима представити на фестивалима.

 

Г.Влаинић

Share With: