Stomatolozi posjetili djecu u vrtiću “Cipelići”

Stomatolozi gradiškog Doma zdravlja posjetili su danas, povodom Dana oralne higijene, vrtić „Cipelići“ Javne predškolske ustanove “Lepa Radić” u Gradišci gdje su djeci ukazali na važnost redovnog pranja zuba i stomatoloških kontrola.

Stomatolog Vladimir Milenković rekao je da su djeci podijelili promotivni materijal i govorili o pravilnom načinu ishrane da bi imali zdrave zube.

On je naveo da, u posljednjih šest godina, stomatolozi redovno posjećuju djecu u vrtićima i da su obavezni da rade sistematske preglede djece školskog uzrasta.

„Djeca u vrtićima prihvataju sve savjete i nastojimo da ih što češće posjećujemo i govorimo o zdravlju zuba“, rekao je Milenković.

Vaspitač Dada Bijelić rekla je da Predškolska ustanova „Lepa Radić“ ima veoma dobru saradnju sa stomatološkom ambulantom, te da je najvažnije da se kod djece razbije strah od odlaska kod zubara.

„Djeca se raduju susretu sa stomatolozima i nemaju pretjeran strah, jer u vrtiću sa njima razgovaramo o važnosti pravilne higijene zuba i odlaska kod zubara“, rekla je Bijelićeva.

Djecu u vrtićima „Pčelice“ u Gradišci i „Leptirići“ u Novoj Topoli sutra u 9.30 časova posjetiće predstavnici „Šuma Srpske“, koji će povodom Dana šuma govoriti o značaju i zaštiti šuma.

Share With: