Top lista

Top lista za 15.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Stojnić i organizacija ESDO za 25 godina dopremili 100 kamiona pomoći

Humanitarna organizacija ESDO iz Švajcarske u posljednjih 25 i više godina dopremila je oko 100 kamiona donirane opreme, namještaja i drugih donacija ustanovama i organizacijama u Gradišci i drugim gradovima Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije, rekao je predsjednik ove organizacije Miroslav Miki Stojnić, gostujući u programu Radio Gradiške.

U ovoj godini dopremili su 6 kamiona pomoći, među posljednjim po jedan za gradišku bolnicu i škole, a u februaru naredne godine biće dopremljen još jedan šleper školske opreme za školu u Dubravama.

Stojnić, koji je rodom iz Gradiške, rakao je da su u Švajcarskoj prepoznali njihov humanitarni rada i da im se iz mnogih bolnica i drugih ustanova javljaju da doniraju polovnu, ali kvalitetnu opremu i namještaj.

On je istako da do prije par godina nisu bili u mogućnosti da u Gradišku dopreme veće količine pomoći jer nije bilo dobre saradnje sa predstavinima ustanova kojima bi ta pomoć mogla biti donirna, ali da je ta saradnja sada veoma dobra.

Stojnić se zahvalio direktoru gradiške bolnice Mirku Manojloviću i direktorima gradiških škola koji koji aktivno sarađuju sa humanitarnom organizacijom ESDO i gradonačelniku Gradiške Zoranu Adžiću, koji daje veliku podršku u obezbjeđenju prevoza za dopremanje donacija.

Najveći je problem, kaže Stojnić, kako prikupiti sve što je donirano, obezbjediti ljude za utovar, uskladištiti i uraditi svu papirologiju za prevoz donacije preko granice.

On je dodao da su nedavno riješili pitanje skladištenja donirane opreme, jer im je švajcarski privrednik Kaufman besplatno i na neograničen period ustupio halu od 300 kvadratnih metara.

Stojnić je pozvao ljude iz naših krajeva koji žive u okolini Sent Galena i Švajcarskoj da mu se jave i pomognu u prikpljanju, utovaru i skladištenju donacija.

Share With: