Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Stojaković: Vatrogasci su u 2020. godini imali 22 odsto manje intevencija u odnosu na 2019.

Profesinalna vatrogasna spasilačka jedinica Gradiška od početka ove godine imala je 24 intervencije od kojih je većina vezana za požare na dimnjacima.

Starješina vatrogasne jedinice Gradiška, Goran Stojaković rekao je da u okviru vatrogasne službe radi dimnjačar i apelovao na građane da redovno čiste dimovodne kanale. On je istakao da se ovaj problem uvijek dešava tokom grejne sezone i naglasio da je prošle godine najveći broj intervencija bio upravo vezan za požare na dimnjacima.

“U  prošloj godini  pripadnici Profesinalne vatrogasne spasilačke jedinice Gradiška imali su 231 intervenciju što je za 22 odsto manje u odnosu na 2019. godinu.  Ukupna materijalna šteta procjenjena je na oko 732. 000KM” rekao je Stojaković.

On je naglasio da pandemija virusa korona nije zaustavila planove. Tokom prošle godine nabavljeno je malo vatrogasno vozilo i lična vatrogasna oprema, a izvršena je i druge faza sanacija  na vatrogasnom domu.

“U ovoj godini ostali su nam završni radovi na vanjskom izgledu  vatrogasnog doma, a želja nam je da konačno nabavimo auto ljestve” rekao je Stojaković i naglasio da je nakon zemljotresa u kojem je najviše stradala Kostajnica, jasno da je ovo vozilo neophodno jer na području Gradiške,  Banjaluke i Prijedora postoje samo dva takva vozila u Banjaluci.

Share With: