Стање на путевима

Мање гужве на граничним прелазима

Падавине су престале, ниво ријека полако опада, али и даље возачима скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона и активирања клизишта. На свим путним правцима савјетујемо максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На граничним прелазима Градишка и Велика Кладуша појачан је интезитет саобраћаја на улазу у БиХ.

Share With:

Stanje na putevima

U Republici Srpskoj saobraćaj se ovoga jutra u nižim predjelima odvija po suvim i mjestimično vlažnim klovozima. U višim planinskim predjelima i preko prevoja, mjestimično ima ugaženog snijega a zbog niskih jutarnjih temperatura, ima i poledice, pa skrećemo pažnju na pojačan oprez. Na regionalnom putu R-433, Klanci-Ulog na dionici Plužine-Obrnja, zbog vjetra koji stvara sniježne nanose, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila.
Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a podsjećamo vozače da se, zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom. Vozačima savjetujemo opreznu i sporiju vožnju, a napominjemo i da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. Aprila.
Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na autoputu Gradiška-Banjaluka, do 30.04.2019. godine izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, odnosno saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija dvosmjerno.
Na GP u BiH jutros nema dužih čekanja na prelazak ganice.
Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Share With: