Stanje na putevima za utorak 2. jul

Na putevima u Republici Srpskoj vozi se uz povoljne vremenske i saobraćajne uslove. Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetujemo da  putovanja planirate u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim časovima, pravite češće pauze tokom vožnje i  obezbijedite  se dovoljnim količinama tečnosti. Izbjegavajte rizična preticanja i poštujte saobraćajne propise. Vožnju, svakako, prilagodite zahtjevima i uslovima na putu. 

 Izmjene u odvijanju režima saobraćaja moguće su na putevima gdje se izvode radovi, a saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija, čije poštovanje je obavezno.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E-661 Gradiška-Banja Luka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izvođenja radova na izgradnji naplatne stanice  “Čatrnja”  izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a planirano je da ovi radovi traju do 30.06.2019. Napominjemo da su u toku i radovi na postavljanju naplatnih stanica “Aleksandrovac” i “Nova Topola”, na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa autoputem E-661.

Na GP u BIH  se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Share With: