Stanje na putevima za utorak 19. mart

Saobraćaj se na većini puteva  u Republici Srpskoj odvija po vlažnim i klizavim kolovozima, dok u višim planinskim predjelima i preko prevoja ima snijega i poledice, saopšteno je iz Auto-moto Saveza Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Na svim putnim pravcima savjetuje se  oprezna vožnja. Psjedovanje zimske opreme zakonski  je obavezno do 15. aprila.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E-661Gradiška-Banja Luka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja (saobraćaj se odvija dvosmjerno), a planirano je da ovi radovi traju do 30.04.2019.

Na graničnim prelazima nema dužih  zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Share With: