Stanje na putevima za subotu 7. septembar

U većem dijelu Republike Srpske jutros vozačima skrećemo pažnju na mokre i klizave kolovoze, kao i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu, da drže odstojanja između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festivala”, na lokaciji – kanjon “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 15.09.2019. aktuelna je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac-Crna Rijeka, u vremenu od 11.00 do 11.45 časova. Za to vrijeme, saobraćaj će se preusmjeravati na alternativni putni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E-661 Gradiška-Banja Luka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Napominjemo da su u toku i radovi na postavljanju naplatnih stanica “Aleksandrovac” i “Nova Topola”, na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa autoputem E-661.

Na  graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Share With: