Stanje na putevima za subotu 3. avgust

Vremenske neprilike i kiša tokom protekle noći, uslovili su i nepovoljne uslove za vožnju u Republici Srpskoj, odnosno, zbog mokrih i klizavih kolovoza savjetujemo vozače da budu oprezni pri vožnji i da izbjegavaju rizična preticanja. Na putnom pravcu Kneževo-Travnik, u kanjonu Ugra, olujno nevrijeme nanijelo je sitno kamenje i granje, pa je neophodna pojačana pažnja pri saobraćanju na navedenoj dionici. Na putevima u usjecima i pored kamenih kosina moguće je odronjavanje kamenja i zemlje na kolovoz. Sve dionice na kojima se izvode radovi, regulisane su privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštovanje zakonski obavezno.

Na autoputu E-661 Gradiška-Banjaluka, u mjestu Glamočani, aktuelni su radovi na sanaciji klizišta, na stacionaži km 43+350, a koji će trajati do 15. avgusta 2019. godine.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E-661 Gradiška-Banja Luka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izvođenja radova na izgradnji naplatne stanice  “Čatrnja”  izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a planirano je da ovi radovi traju do 30.08.2019. Napominjemo da su u toku i radovi na postavljanju naplatnih stanica Aleksandrovac” i “Nova Topola”, na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa autoputem E-661.

Već u ranim jutarnjim časovima, pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima Gradiška, Brod, Donja Gradina, Izačić, Deleuša i Hum. Na ostalim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Share With: