Stanje na putevima za subotu 21. septembar

Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače na maglu koja smanjuje vidljivost na putevima u dolinama Save, Vrbasa, Drine i Lašve.

Magle ima i na putevima na području Mrkonjić Grada i Foče, a vozačima se savjetuje orez i zbog mogućih odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

Vozi se po suvim i mjesimično vlažnim kolovozima, a do izmjena u režimu odvijanja saobraćaja dolazi na dionicama na kojima se izvode radovi.

Radovi se izvode na dionicama magistralnih puteva Drinjača-Milići-Vlasenica, Kotor Varoš-Obodnik, Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, Johovac-Rudanka, te na regionalnim putenim pravcima Lukavica-Pale i Šekovići-Caparde.

Na auto-putu Gradiška-Banja Luka radovi se izvode na lokalitetu Mahovljanske petlje, a u toku je i postavljanje naplatnih stanica „Aleksandrovac“ i „Nova Topola“.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić u rejonu Čelića, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, dok je na lokalnom putu Svodna-Brezici /opština Novi Grad/ potpuno saobraćaj.

U Banjaluci će zbog „Evropske sedmice mobilnosti – Dan bez automobila“ biti obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Trga srpskih vladara do raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać, od večeras od 18.00 do ponedjeljka ujutro do 6.00 časova.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih čekanja pri prelasku granice.

Share With: