Stanje na putevima za subotu 1. jun

Zbog kiše koja pada u većini krajeva, ovoga jutra u Republici Srpskoj , vozi se po mokrim i klizavim kolovozima ali bez zastoja i posebnih ograničenja. Dodatno, zbog ovih vremenskih prilika, povećana  je i mogućnost odrona kamenja i zemlje na kolovoz na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu  Gradiška-Banja Luka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine. Takođe, na istom auto-putu, zbog izvođenja radova na izgradnji naplatne stanice  “Čatrnja”  izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a planirano je da ovi radovi traju do 30.06.2019. Napominjemo da su u toku i radovi na postavljanju naplatnih stanica “Aleksandrovac” i “Nova Topola”,na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa autoputem Gradiška-Banja Luka.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja na prelazak granice.

Podsjećamo, iz sigurnosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Share With: