Stanje na putevima za srijedu 5. jun

Saobraćaj se ovoga jutra u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, dok u kotlinama i uz riječne tokove, kao i preko planinskih prevoja, jutarnja magla smanjuje vidljivost.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog radova na sanaciji klizišta na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, pa vozače iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema /ITS/ na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice „Čatrnja“ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku su i radovi na postavljanju naplatnih stanica „Aleksandrovac“ i „Nova Topola“, na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa auto-putem.

U toku su radovi na izgradnji i sprovođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu „9. januar“ Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Iz AMS vozače upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na području FBiH na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija.

Na graničnim prelazima u BiH trenutno nema dužih čekanja.

Zbog bezbjednosnih razloga zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Share With: