Stanje na putevima za srijedu 2. oktobar

Na putevima u višim predjelima, u kotlinama i uz rijeke mjestimično ima slabije magle, zbog čega je kolovoz vlažan i klizav.  Mogućnost za odronjavanje zemlje i kamenja na kolovoz postoji u usjecima i pored kamenih kosina.

Do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja dolazi na putevima gdje se izvode radovi, saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštovanje obavezno. Iako je prohodnost puteva u Republici Srpskoj zadovoljavajuća, savjetuje se oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-16, Banjaluka-Laktaši, u mjestu Glamočani, planirani su sanacioni radovi do 05.10.2019. godine. Za to vrijeme, na mjestu izvođenja radova, saobraćaj će biti regulisan privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje zakonski obavezno.

Aktuelni su radovi na sanaciji kolovoza na magistralnim putevima M-16, od Prijedorske petlje do Klašnica i M-16.1, u mjestu Drugovići, zbog čega se saobraćaj u vremenu od 07.00 do 18.00 odvija usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Share With: