Stanje na putevima za srijedu 10. jul

U Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po vlažnim i mokrim kolovozima, dok je u višim planinskim predjelima i preko prevoja moguća smanjena vidljivost zbog jutarnje magle, kao i na području Mrkonjić Grada.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, pojačana je opasnost od odronjavanja kamena i zemlje na kolovoz, posebno na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina.

Zbog nestabilnih vremenskih prilika, vozačima se skreće pažnja da budu oprezni pri saobraćanju i da vožnju prilagode uslovima na putu.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E-661 Gradiška-Banja Luka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izvođenja radova na izgradnji naplatne stanice  “Čatrnja”  izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a planirano je da ovi radovi traju do 30.06.2019. Napominjemo da su u toku i radovi na postavljanju naplatnih stanica Aleksandrovac” i “Nova Topola”, na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa autoputem E-661.

Na graničnim prelazima ovoja jutra nema zadržavanja pri prelasku granice.

Share With: