Stanje na putevima za ponedjeljak

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po pretežno suvim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Od danas do 17. aprila, zbog radova u Hrvatskoj, zatvara se granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat, a za vrijeme obustave biće omogućen prelaz pješaka, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Od danas će biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaj na dionici magistralnog puta Modriča jedan-Modriča dva i dionici Modriča dva-granica Republike Srpske /Ždreban/, kao i na dionici regionalnog puta Bušletić-Modriča dva, za vrijeme izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju tih puteva i Tarevačke ulice.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema /ITS/ na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja /saobraćaj se odvija dvosmjerno/.

Zbog radova na sanaciji odrona, na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani saobraća se jednom trakom.

Na graničnim prelazima jutoros nema dužih čekanja na prelazak granice.

Zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Share With: