Stanje na putevima za ponedjeljak 30. septembar

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a u kotlinama i duž riječnih tokova vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Deminiranje terena u toku je na radilištu „Klakari Donji osam, 13 i 14“, u opštini Brod, zbog čega dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Banjaluci je u toku proširenje Ulice Momčila Popovića, do raskrsnice sa Karađorđevom ulicom, zbog čega se saobraćaj obustavlja svakim radnim danom i subotom, od 8.30 do 17.00 časova.

Zbog izgradnje podzemne infrastrukture obustavljen je saobraćaj u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice Rakovačkih rudara prema Motikama.

Zbog radova na auto-putu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraćaj odvija dvosmjerno u dužini od tri kilometra.

Danas od 8.00 do 20.00 časova vrši se sanacija u Raštelici na dionici magistralnog puta Tarčin-Konjic. Na mjestu izvođenja radova saobraćaj se odvija jednom trakom, uz svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Share With: