Stanje na putevima za ponedjeljak 3. jun

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj odvija  po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a mjestimična magla smanjuje vidljivost na putevima u kotlinama, uz rijeke i preko prevoja. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina skreće se pažnja na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštovanje obavezno.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema na auto-putu  Gradiška-Banja Luka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Takođe, na istom auto-putu, zbog izvođenja radova na izgradnji naplatne stanice  “Čatrnja”  izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a planirano je da ovi radovi traju do 30. juna 2019. U toku su i radovi na postavljanju naplatnih stanica “Aleksandrovac” i “Nova Topola”, na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa autoputem E-661.

Na graničnim prelazima jutros  nema zadržavanja.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška do 27. juna biće pojačana kontrola učesnika u saobraćaju uz pomoć radarskog sistema “ramer”, saopšteno je iz ove uprave.

Iz Policijske uprave Gradiška apeluju na vozače da poštuju saobraćajne propise, navodeći da “ramer” digitalno snima prekršaje prekoračenja brzine i evidentira ih bez prisustva policijskog službenika i zaustavljanja vozila.

Share With: