Stanje na putevima za ponedjeljak 26. avgust

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija bez zastoja i posebnih ograničenja.

Zbog učestalih odrona kamenja i zemlje na kolovoz, vozačima skrećemo  pažnju na sporiju  i oprezniju vožnju na dionicma koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina. Na dionicama  gdje se izvode sanacioni radovi, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije je poštovanje obavezno.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema na auto-putu E-661 Gradiška-Banja Luka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izvođenja radova na izgradnji naplatne stanice  “Čatrnja”  izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a planirano je da ovi radovi traju do 30.08.2019. Napominjemo da su u toku i radovi na postavljanju naplatnih stanica “Aleksandrovac” i “Nova Topola”, na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa autoputem E-661.

U toku su radovi na izgradnji i provođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu „9. Januar“, Banja Luka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa vozače upozoravamo da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima Gradiška i Velika Kladuša i dalje je pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim GP zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Share With: