Top lista

Top lista za 24.07.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Stanje na putevima za ponedjeljak 15. jul

Jutros se u RS vozi po suvim  i mjestimično vlažnim kolovozima, u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima jutarnja magla ponegdje smanjuje vidljivost, pa vozačima skrećemo pažnju na oprezniju vožnju.Zastoja i posebnih ograničenja nema, izuzev na dionicama na kojima se izvode radovi, a saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija, čije poštovanje je obavezno. Povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina. 

Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.    

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E- 661 Gradiška-Banja Luka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izvođenja radova na izgradnji naplatne stanice  “Čatrnja”  izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a planirano je da ovi radovi traju do 30.06.2019. Napominjemo da su u toku i radovi na postavljanju naplatnih stanica “Aleksandrovac” i “Nova Topola”, na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa autoputem E-661.

U proteklih nekoliko dana, svjedoci smo učestalih saobraćajnih nesreća na putevima RS, sa smrtno stradalim osobama i to mlađe životne dobi. Iz tog razloga, AMS RS apeluje na sve učesnike u saobraćaju da vožnju prilagode uslovima na putu, da poštuju ograničenja brzine i saobraćajne propise, te da čuvaju sebe i druge učesnike u sabraćaju.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja na prelazak granice.

Share With: