Stanje na putevima za nedjelju 8. septembar

Prohodnost putnih pravaca u Republici Srpskoj je zadovoljavajuća, a vozi se po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima.

Na dionicama koje prolaze  kroz usjeke i pored kamenih kosina, učestali su odoroni kamenja i zemlje na kolovoz, dok u kotlinama,uz rijeke, jezera i preko prevoja, upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle. Na dionicama gdje se izvode radovi izmijenjen je režim saobraćanja i regulisan privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom. Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu i da izbjegavaju rizična preticanja.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festivala”, na lokaciji – kanjon “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 15.09.2019. aktuelna je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac-Crna Rijeka, u vremenu od 11.00 do 11.45 časova. Za to vrijeme, saobraćaj će se preusmjeriti na alternativni putni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Zbog vikenda je smanjen obim radova na putevima, ali ostaje obaveza poštovanja dodatne signalizacije.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E-661 Gradiška-Banja Luka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Napominjemo da su u toku i radovi na postavljanju naplatnih stanica “Aleksandrovac” i “Nova Topola”, na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa autoputem E-661.

Na  graničnim prelazima  u BIH   zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Share With: