Stanje na putevima za nedjelju 29. septembar

Većina puteva u Republici Srpskoj jutros je prohodna. Izuzetak su dionice na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije poštovanje je obavezno.Vozi se po pretežno suvim kolovozima,uz mjestimičnu maglu na dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju,prilagođenu stanju i uslovima na putu.

U toku su radovi na izgradnji i provođenju privremenog sistema naplate putarine, kao i na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS), na auto-putu E-661 Gradiška-Banja Luka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Napominjemo da su u toku i radovi na postavljanju naplatnih stanica Aleksandrovac” i “Nova Topola”, na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa autoputem E-661.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Share With: