Stanje na putevima za nedjelju 21. jul

Povoljni uslovi za vožnju pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. S obzirom da je nedjelja i sezona godišnjih odmora, danas se očekuje pojačana frekvencija vozila kako na putevima tako i na graničnim prelazima, pa vozačima savjetujemo opreznu vožnju, izbjegavanje preticanja i poštovanje ograničenja brzine kretanja.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se uz izmijenjen režim vožnje i obavezno poštovanje privremene saobraćajne signalizacije. Zbog visokih dnevnih temperatura,po mogućnosti,vozačima preporučujemo da duža putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim časovima.

Na autoputu E-661 Gradiška-Banjaluka, u mjestu Glamočani, aktuelni su radovi na sanaciji klizišta, na stacionaži km 43+350, a koji će trajati do 15. avgusta 2019. godine.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E-661 Gradiška-Banja Luka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izvođenja radova na izgradnji naplatne stanice  “Čatrnja”  izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a planirano je da ovi radovi traju do 30.08.2019. Napominjemo da su u toku i radovi na postavljanju naplatnih stanica Aleksandrovac” i “Nova Topola”, na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa autoputem E-661.

Na graničnim prelazima Hum, Izačić, Doljani i Velika Kladuša već od ranog jutra je pojačan saobraćaj na izlazu iz BiH, dok na ostalim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Share With: