Stanje na putevima za nedjelju 19. maj

Prohodnost putnih pravaca u Republici Srpskoj je zadovoljavajuća, nestabilne vremenske prilike uslovljavaju pretežno mokre i klizave kolovoze, zbog čega je neophodna veoma oprezna vožnja, napominju iz Auto- moto saveza Republike Srpske. Dodatan oprez  potreban je  i na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, zbog učestalih odrona kamenja i zemlje na kolovoz. U kotlinama, uz rijeke i  višim predjelima  ima magle.

Na putevima gdje se izvode radovi, saobraćaj je regulisan dodatnom signalizacijom i njeno poštovanje je obavezno.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu  Gradiška-Banja Luka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izvođenja radova na izgradnji naplatnih stanica „Nova Topola“, “Čatrnja” i “Aleksandrovac”, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a planirano je da ovi radovi traju do 30.06.2019.

Zbog odrona saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično, na dionici regionalnog puta Gornji Podgradci-Mrakovica na lokalitetu Vučjak.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Share With: