Stanje na putevima za nedjelju 14. jul

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, osim na području Hercegovine gdje nema padavina, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Na magistralnom putu između Vlasenice i Han Pijeska danas će od 10.30 do 14.00 časova biti obustavljen saobraćaj zbog auto-trke na brdskim stazama.
Za vrijeme obustave vozila mogu da koriste alternativne pravce Vlasenica-Kladanj-Sarajevo i Vlasenica-Kladanj-Olovske Luke-Petrovići-Nevačka-Han Pijesak-Sokolac.
Na putevima na kojima se izvode radovi, saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.
Izmjene saobraćaja aktuelne su na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta, te zbog izgradnje naplatnih stanica „Čatrnja“, „Nova Topola“ i „Aleksandrovac“, kao i na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka.
Tokom ljetnog perioda, odnosno do 2. septembra, u Banjaluci će svake subote od 18.00 časova do ponedjeljka do 5.30 časova Ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od hotela „Bosna“ do Ulice Marije Bursać, biti pretvorena u pješačku zonu.
Zbog izgradnje istočnog tranzita obustavljen je saobraćaj u Ulici Krfska, na dijelu od Ulice Cara Lazara do Ulice Patrijarha Arsenija Čarnojevića. Radovi su planirani do 31. jula.
Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema zadržavanja. Iz bezbjednosnih razloga i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Share With: