Stanje na putevima za nedjelju 11. avgust

Prohodnost putnih pravaca u Republici Srpskoj je zadovoljavajuća, a frekvencija vozila na skoro svim putevima, posebno  prema moru, je pojačana.Vozače savjetujemo da  voze oprezno, izbjegavajući rizična preticanja i poštujući saobraćajne propise.  Na dionicama u usjecima ima sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.Zbog najave jako visokih dnevnih temperatura, savjetujemo da putovanja planirate u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim časovima,pravite što češće pauze tokom vožnje i snabdijete se dovoljnim količinama tečnosti.

Privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom regulisan je saobraćaj na dionicama gdje se izvode  radovi, a njeno poštovanje je zakonski obavezno

Na autoputu E-661 Gradiška-Banjaluka, u mjestu Glamočani, aktuelni su radovi na sanaciji klizišta, na stacionaži km 43+350, a koji će trajati do 15. avgusta 2019. godine.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E-661 Gradiška-Banja Luka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izvođenja radova na izgradnji naplatne stanice  “Čatrnja”  izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a planirano je da ovi radovi traju do 30.08.2019. Napominjemo da su u toku i radovi na postavljanju naplatnih stanica “Aleksandrovac” i “Nova Topola”, na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa autoputem E-661.

Na graničnim prelazima u BIH  granice se  prelaze uz neophodna kraća zadržavanja. Tokom dana očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na većini graničnih prelaza.

Share With: