Stanje na putevima za četvrtak 4. jul

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra povoljni su uslovi za vožnju, a izmjene u odvijanju saobraćaja moguće su na putevima gdje se izvode radovi.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju vozačima da putovanja planiraju u kasnim poslijepodnevnim časovima, da prave češće pauze tokom vožnje i obezbijede dovoljnu količinu tečnosti, te da izbjegavaju rizična preticanja i poštuju saobraćajne propise.

S ciljem nesmetanog održavanja Evropskog prvenstva u raftingu na rijeci Vrbas u Banjaluci, saobraćaj će se na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka odvijati naizmjenično jednom trakom danas od 10.00 do 16.00 časova i sutra od 8.00 do 17.00 časova na lokalitetu „Bijeli Buk“-Krupa na Vrbasu.

U subotu, 6. jula, na lokalitetu kanjona „Tijesno“ saobraćaj će biti potpuno obustavljen u intervalu od 10.00 do 16.00 časova.

Za vrijeme obustave, alternativni putni pravac je Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

U toku je preventivna kampanja „Niti jedna brza vožnja!“ u kojoj učestvuju predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za bezbjednost saobraćaja, AMS i društveno odgovorne kompanije „Auto Milovanović“, kao strateški partner.

Kampanjom se želi uticati na promjenu stavova kod vozača o važnosti i značaju ograničenja brzine, te prenijeti poruku svim učesnicima u saobraćaju koliko je važno poštovati ograničenje brzine kretanja, navode iz AMS.

Na graničnim prelazima u BiH trenutno nema dužih čekanja.

Share With: