Stanje na putevima

U većem dijelu Republike Srpske ovog jutra vozi se po suvim kolovozima, a u višim planinskim predjelima i preko prevoja u romanijskoj regiji moguć je nailazak na mjestimično zaleđene lokalitete i maglu.

Iz AMS upozoravaju na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, te podsjećaju vozače da je, bez obzira na vremenske uslove, posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema /ITS/ na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.
Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja /saobraćaj se odvija dvosmjerno/.
U toku su radovi na izgradnji i provođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu „9. januar“ Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa iz AMS vozače upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
Zbog radova na sanaciji odrona, na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom.
Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani saobraća se jednom trakom.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
Zbog radova u Hrvatskoj zatvoren je granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat,a za vrijeme ove obustave omogućen je prelaz pješaka, dok je na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zabranjen je saobraćaj za sve kategorije vozila.
Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, pa su zbog toga i veće gužve i duža čekanja za ove kategorije vozila na graničnom prelazu Orašje.
AMS Republike Srpske pustio je u rad video-kamere na graničnom prelazu Gradina /Gradina Donja/, čime je vozačima omogućeno da se putem internet stanice www.ams-rs.com ili mobilne android aplikacije AMS Republike Srpske upoznaju o stanju saobraćaja na tom graničnom prelazu.
AMS Republike Srpske do sada je omogućio vozačima, koji kreću na put van granica BiH, uslugu pregleda trenutnog stanja saobraćaja i na graničnim prelazima Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak, Karakaj i Gradiška.

Share With: