Stanje na putevima

Saobraćaj se većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mjestimično mokrim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju, te napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema /ITS/ na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja /saobraćaj se odvija dvosmjerno/.

Zbog radova na sanaciji odrona, na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj zatvoren je granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat,a za vrijeme ove obustave omogućen je prelaz pješaka.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, pa su zbog toga i veće gužve i duža čekanja za ove kategorije vozila na graničnom prelazu Orašje.

Zbog radova u Hrvatskoj zabranjen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Share With: