Stanje na putevima

Prohodnost putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros je zadovoljavajuća, dok su na graničnim prelazima zadržavanja do 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Iz AMS-a podsjećaju da će od sutra do 17. aprila biti zatvoren granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat zbog radova u Hrvatskoj. Za vrijeme obustave pješacima će biti omogućen prelaz.

Do kraja godine aktuelni su radovi na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja i provođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu „9. Januar“ Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac u toku je sanacija odrona, pa vozila prolaze naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

U toku je izgradnja priključne saobraćajnice za naselje Zalužani pa vozila saobreaćaju jednom trakom na magistralnom putu Klašnice dva-Šargovac.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. I dalje je zbog nestabilnosti mosta obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse preko graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova na hrvatskoj strani zabranjen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Share With: