Стање на путевима

Због опасности од обрушавања камења са стијене, у прекиду је одвијање саобраћаја на путу Црна Ријека-Јајце,на мјесту на којем су  предходних дана вршена минирања.

И на осталим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, упозоравамо на повећану опасност од одрона.

Због мокрих или влажних коловоза, те ниских јутарњих температура, скрећемо пажњу на  могућу поледицу и клизав коловоз, нарочито на дионицама у вишим планинским предјелима, преко превоја, мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

Напомињемо да су дежурне екипе предузећа за путеве на терену и врше превентивно посипање коловоза. Возачима савјетујемо да возе  максимално опрезно, вожњу прилагоде стању и условима на путу, те да на пут не крећу без зимске опреме, која је законски обавезна, а због временских услова и неопходна.

Због радова на санацији коловоза, на магистралном путу М-I 115 ГП Рача-Балатун саобраћај се на мјесту извођења радова одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због радова, до 31. децембра 2023. године привремено постављена сигнализација регулише саобраћај на магистралном путу МI-105, на дионицама Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута РI-2102 Разбој-Руданка.

Због неопходних радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путном правцу М II-501 Приједор 3-Копривна. Возаче молимо да возе опрезније и да поштују постављену саобраћајну сигнализацију (до 31.12.2023.).

Због извођења радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута M-I 111 Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 19.12.2023. године).

Ради извођења радова бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, извршиће се привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Р-I 3103, Добој-Модрича, у мјесту Костајница у периоду од 20.09. до 20.12.2023. године.

На  ГП  нема дужих задржавања.

Share With: