Stanje na putevima

Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija nesmetano. Uslovi za vožnju su povoljni, a u višim predjelima kolovoz je mjestimično vlažan i klizav.
Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, iz Auto-moto Saveza Republike Srpske upozoravaju vozače na sitnije odrone kamenja i zemlje na kolovoz.
U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E-661Gradiška-Banja Luka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja (saobraćaj se odvija dvosmjerno), a planirano je da ovi radovi traju do 30.04.2019.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Share With: