Stanje na putevima 23. marta 2019. godine

Saobraćaj se danas na većini puteva u Srpskoj odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto Saveza Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina preporučuje se oprezna vožnja zbog učestalog odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz, naročito na putnom pravcu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini-Šćepan Polje.

Bez obzira na povoljne vremenske uslove, posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno do 15. aprila.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E-661 Gradiška-Banja Luka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja (saobraćaj se odvija dvosmjerno), a planirano je da ovi radovi traju do 30.04.2019.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Share With: