Stanje na putevima

Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija nesmetano, a na području Hercegovine kolovozi su mjestimično mokri i klizavi. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena uslovima na putu.

Danas, 25. maja 2019, zbog održavanja Međunarodne manifestacije “Maraton stazama Branka Ćopića”, doći će do povremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta M-14, Novi Grad 1 – Granica RS/FBiH (Otoka), od raskrsnice sa Ulicom kej Krajiških brigada do raskrsnice sa lokalnim putem Rudice – Donji Dubovnik, u vremenskom intervalu od 10.00 do 17.00 časova.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E-661 Gradiška-Banja Luka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izvođenja radova na izgradnji naplatnih stanica „Nova Topola“, “Čatrnja” i “Aleksandrovac”, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a planirano je da ovi radovi traju do 30.06.2019.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Share With: