Stanje na putevima 20. marta 2019. godine

U Republici Srpskoj saobraća se po vlažnim, mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto Saveza Republike Srpske.

Savjetuje se  pojačan oprez pri vožnji, naročito na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, gdje ima raskvašenog snijega i poledice. Zimska oprema zakonski je obavezna do 15. aprila.

U kotlinama i duž riječnih tokova, smanjena je vidljivost zbog magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestalo je odronjavanje kamenja i zemlje na kolovoz.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E-661Gradiška-Banja Luka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja (saobraćaj se odvija dvosmjerno), a planirano je da ovi radovi traju do 30.04.2019.

Na  graničnim prelazima u BiH ovoga jutra nema zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Share With: