Stanje na putevima

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima. U ranim jutarnjim časovima, zbog niskih temperatura, moguć je nailazak na mjestimičnu poledicu u višim planinskim predjelima i preko prevoja.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a podsjećamo vozače da se, zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema na auto-putu E-661Gradiška-Banja Luka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja (saobraćaj se odvija dvosmjerno), a planirano je da ovi radovi traju do 30.04.2019.

Na graničnim pralazima jutros nisu evidentirana duža zadržavanja, a u popodnevnim časovima se, zbog predstojećeg vikenda, očekuje pojačan saobraćaj.

Share With: