Stanje na putevima

Na regionalnom putu R-476 Čelinac-Dubrava Stara, u mjestu Grabovac, došlo je do izlijevanja vode, zbog čega se saobraćaj odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog nestabilnih vremenskih uslova i kiše koja intenzivno pada u većem dijelu Republike Srpske, saobraćaj se jutros odvija po mokrim i klizavim kolovozima, pa vozačima savjetujemo maskimalno opreznu i sporiju vožnju. U kotlinama i duž riječnih tokova, te preko planinskih prevoja, skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle i niske oblačnosti. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Na svim putevima gdje se izvode radovi saobraćaj je regulisan dodatnom signalizacijom i njeno poštovanje je obavezno.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima  Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare (Mačkovac)-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Na Graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Share With: