Stanje na putevima

Prohodnost većine punih pravaca u Republici Srpskoj jutros je zadovoljavajuća, a intenzitet saobraćaja slab do umjeren.

U jutarnjim časovima, u kotlinama i uz riječne tokove magla mjestimično smanjuje vidljivost. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina vozače upozoravaju na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Na svim putevima gdje se izvode radovi saobraćaj je regulisan dodatnom signalizacijom i njeno poštovanje je obavezno.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema (ITS) na auto-putu E-661 Gradiška-Banja Luka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine (31.12.2019.). Takođe, na istom auto-putu, zbog izvođenja radova na izgradnji naplatne stanice “Čatrnja”, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a planirano je da ovi radovi traju do 30.06.2019.

Na GP u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga, zatvoren je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Povodom Međunarodnog praznika-Prvog maja, na području BiH zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa, večeras, 02.05.2019. godine 02.05.2019. godine do 24:00 časa.

Share With: